De gebroken spiegel. Op weg naar mijn ware ik.

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 17:02

jn leven is getekend door een opeenvolging van trauma's. Als peuter geestelijk mishandeld door mijn vader, waardoor angst voor mannelijke autoriteit een constante schaduw over mijn jeugd wierp. Op mijn zevende jaar kwam er een nieuwe man in mijn moeders leven, die helaas evenmin een baken van veiligheid bleek te zijn. 5 lange jaren van pestgedrag, getreiter en bedreiging op de middelbare school versterkte mijn gevoel van isolement en onzekerheid.

 

Een medische misser in mijn tienerjaren bracht de pijnlijke realiteit dat ik geen kinderen kon verwekken. De wanhoop greep me vast. Op mijn 16e werd ik geconfronteerd met de zelfmoord van een jong meisje, een huiveringwekkend beeld dat zich in mijn geheugen nestelde.

 

Een stormachtige relatie in mijn zeventiende levensjaar, gekenmerkt door ontrouw, bracht me tot het absolute dieptepunt. Op mijn achttiende stortte ik volledig in, geplaagd door suïcidale gedachten en acties. Een opname in een psychiatrische inrichting was onvermijdelijk.

 

Al die jaren heb ik mijn trauma's in stilte met me meegedragen. Een zware last die me gevangen hield in een web van angst en pijn. Totdat, eindelijk na 45 jaar aangerommeld te hebben, het keerpunt kwam. Ik besloot eindelijk te praten, mijn kwetsbaarheid te tonen en de confrontatie met mijn verleden aan te gaan.

 

De therapie die ik nu volg, helpt me om de scherven van mijn gebroken verleden te verzamelen. Langzaam maar zeker leer ik mezelf kennen, de ware ik die al die tijd verborgen was onder de pijn. Het is een intense en confronterende reis, met momenten van diepe twijfel en angst.

 

"Wie ben ik?", is de vraag die voortdurend door mijn hoofd giert. De echo van mijn trauma's klinkt nog na, maar ik ben vastberaden om mijn eigen pad te vinden.

 

Ik ben niet langer een willoze prooi van mijn verleden. Ik ben een overlever, een vechter. Met moed en openheid ga ik de toekomst tegemoet, op zoek naar innerlijke vrede en geluk.

 

Mijn verhaal is nog lang niet geschreven. Het is een verhaal van pijn en verdriet, maar ook van hoop en veerkracht. De gebroken spiegel van mijn verleden reflecteert een complex en getekend individu, maar ook een individu met de kracht om te helen en te transformeren.

 

Ik ben op weg naar een nieuw begin, waar ik mijn ware ik kan omarmen en de kracht in mezelf kan vinden om te leven, en te stralen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.