Eiland in mijn hoofd

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 09:59

Eiland in mijn hoofd

 

**Geen vrienden, geen probleem**

 

Ze zeggen dat je vrienden moet maken. Dat ze je leven verrijken, je steunen en je helpen groeien. Maar ik heb geen vrienden. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik het niet kan.

 

Mijn hoofd is een wirwar van gedachten, emoties en prikkels. Een constante stroom van informatie die me overspoelt en verdrinkt. Er is geen ruimte voor meer. Voor andere mensen.

 

**Overprikkeling en uitvallen**

 

De kleinste dingen kunnen al teveel zijn. Een harde lach, een felle kleur, een onverwachte aanraking. Mijn zintuigen staan op scherp, mijn lichaam gespannen. Alsof ik elk moment kan ontploffen.

 

Dan is er de angst voor de uitval. Voor de woede die me overmant, de tranen die oncontroleerbaar stromen, de woorden die ik niet meer kan tegenhouden. Het is een monster dat me in zijn greep houdt en me opsluit in mijn eigen wereld.

 

**Bescherming**

 

Om mezelf te beschermen, om anderen te behoeden voor mijn woede en mijn kwetsbaarheid, trek ik me terug. In mijn eigen veilige haven, waar de prikkels gedempt zijn en de stilte me omarmt.

 

**Eenzaamheid**

 

Eenzaam? Ja, soms. Maar ook rust. Vrijheid. In mijn isolement vind ik de kracht om te overleven. Om te vechten tegen de storm in mijn hoofd.

 

**Een toekomst?**

 

Misschien is er ooit een dag dat ik de storm kan temmen. Dat ik de moed vind om mezelf te openen voor anderen. Voor vriendschap.

 

Tot die tijd ben ik tevreden met mijn eigen gezelschap. Met de stemmen in mijn hoofd, de chaos en de stilte. Want dit is mijn realiteit. Mijn eiland in de storm.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.