De strijd met mezelf

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 20:22

Iedere dag sta ik op met een gevoel van onzekerheid, een worsteling die diep in mijn ziel geworteld ligt. De echo's van mijn verleden, gevormd door de trauma's die ik heb ervaren door mijn vader en de pesterijen op de middelbare school, resoneren in mijn hoofd als een constante herinnering aan pijn. Ze manifesteren zich als een stem, een innerlijke criticus, die me onophoudelijk naar beneden haalt.

Deze stem vertelt me dat ik lelijk ben, dat ik er niet toe doe, dat ik dom ben en de verkeerde beslissingen neem. Het is een dagelijkse strijd, een gevecht tegen deze negatieve gedachten die mijn geest proberen te domineren. Soms lukt het me om dit stemmetje te onderdrukken, om het te overstemmen met positiviteit, maar vaak neemt het de overhand en laat het me twijfelen aan mijn eigen waarde.

Onlangs is deze stem agressiever geworden, bijna alsof hij bang is. Bang dat ik sterker zal worden, dat ik in staat zal zijn om hem te overwinnen. En dat is precies mijn doel. Ik wil de controle terugnemen, de baas worden over deze innerlijke demonen. Ik sta op de wachtlijst voor schema therapie, een stap waarvan ik hoop dat het zal bijdragen aan mijn genezing.

In het verleden was er een moment dat ik het bijna had opgegeven, overweldigd door de zwaarte van mijn eigen gedachten. Maar nu, nu is er een vlam van hoop die brandt in mijn hart. Een stille kracht die me vertelt dat ik dit kan overwinnen. Dit is niet alleen een strijd om te winnen, maar een reis om mezelf te ontdekken, om de littekens van mijn verleden te helen en een nieuwe toekomst op te bouwen.

Ik weet dat deze reis niet gemakkelijk zal zijn. Er zullen dagen zijn waarop het lijkt alsof ik geen vooruitgang boek, dagen waarop de stem luider lijkt dan ooit. Maar ik ben vastberaden om door te zetten, om te vechten voor een leven waarin ik de regie in handen heb, niet mijn angsten.

De weg naar genezing is lang en kronkelig, maar het is een pad dat ik moet bewandelen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor degenen die van mij houden en voor iedereen die worstelt met vergelijkbare demonen. Ik wil laten zien dat het mogelijk is om te vechten en te winnen, om sterk genoeg te zijn om je eigen verhaal te herschrijven.

De strijd met mezelf is niet alleen een strijd, het is een reis van zelfontdekking, genezing en uiteindelijk, overwinning. En ik ben vastbesloten om deze reis te volbrengen, hoe moeilijk het ook mag zijn. Ik weet dat er een dag zal komen waarop ik terugkijk en zie hoe ver ik ben gekomen, en dan zal ik weten dat het allemaal de moeite waard is geweest.

Mario van Dam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.