Afscheid van mijn psycholoog

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 15:02

Gisteren was een dag vol gemengde emoties voor mij, omdat ik afscheid moest nemen van mijn psychologe. Ze heeft besloten om verder te gaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan in haar carrière. Het was een bitterzoet moment, want hoewel ik oprecht blij ben voor haar nieuwe kansen, voel ik ook een gevoel van verlies.

Mijn psychologe was niet zomaar een therapeut voor mij, ze was de eerste persoon in mijn hele leven bij wie ik me echt open kon stellen. Ik kon mijn diepste angsten en trauma's met haar delen, zonder enige oordeel of veroordeling. Ze creëerde een veilige ruimte waar ik mezelf kon zijn en mijn emoties kon uiten zonder terughoudendheid.

Het was een bijzondere band die we hadden opgebouwd. Ze begreep me op een niveau dat niemand anders ooit had gedaan. Ze luisterde naar mijn verhaal, stelde de juiste vragen en hielp me om mijn traumatische ervaringen te begrijpen en te verwerken. Haar empathie en begrip gaven me de moed om mijn kwetsbaarheid te omarmen en te groeien als persoon.

Nu ik afscheid moet nemen, voel ik me toch wel wat verdrietig. Het is alsof er een vertrouwde steunpilaar uit mijn leven verdwijnt. Maar tegelijkertijd ben ik trots op haar voor het nemen van deze nieuwe stap in haar carrière. Ze heeft zoveel voor mij betekend en ik weet zeker dat ze hetzelfde positieve verschil zal maken in het leven van anderen.

Hoewel ik weet dat ik een nieuwe psycholoog zal vinden en dat het proces van heling en groei zal doorgaan, zal ik altijd dankbaar zijn voor de tijd die ik met mijn psychologe heb doorgebracht. Ze heeft me geholpen om mijn innerlijke kracht te ontdekken en heeft me geleerd om mezelf iets beter te accepteren zoals ik ben.

Ik zal de sessies missen waarin ik mijn diepste gevoelens en gedachten kon delen, wetende dat ze altijd naar me zou luisteren en me zou begeleiden. Maar ik ben ook hoopvol voor de toekomst, wetende dat ik de veerkracht heb om deze verandering te omarmen en nieuwe wegen van groei en heling te ontdekken.

Dus bedankt, lieve psychologe, voor alles wat je voor me hebt gedaan. Je hebt me geholpen om mijn eigen kracht te vinden en ik zal altijd dankbaar zijn voor de tijd die we samen hebben doorgebracht. Ik wens je het allerbeste in je nieuwe avontuur en ik hoop dat je blijft inspireren en transformeren, net zoals je dat bij mij hebt gedaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.