Op weg naar heling - Een reis van zelfontdekking en hulp aan anderen

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 09:07

Vaak, wanneer we stilstaan bij onze eigen reis, realiseren we ons dat elk pad dat we bewandelen, elke keuze die we maken, een diepere betekenis heeft - niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Zoals sommigen van jullie wellicht weten, bevind ik mij momenteel op zo'n betekenisvol pad. Ik ben bezig een betere versie van mezelf te worden, een proces dat zowel uitdagend als bevrijdend is.

Binnenkort begin ik aan een therapie die me zal helpen om de trauma's uit mijn verleden een plek te geven. Trauma's, die als onzichtbare ketens, mijn stappen in het heden hebben belemmerd. Dit pad naar heling is er niet één van simpelweg vergeten of negeren, maar van accepteren en begrijpen. Het is een reis naar de kleine Mario die nog steeds in mij schuilt, de Mario die liefde nodig heeft – liefde die hij in zijn jonge jaren nooit ontvangen heeft en waar hij niet voor open stond.

Deze therapeutische reis is echter meer dan alleen zelfhulp; het is een belofte aan mezelf en aan de wereld. Zodra ik deze reis heb volbracht, wil ik mij inzetten als ervaringsdeskundige. Mijn doel? Mensen helpen die, net als ik, vastzitten met hun trauma's. Ik geloof sterk in de kracht van gedeelde ervaringen, in de troost en begrip die voortkomen uit het delen van onze eigen verhalen.

Dit besluit is niet lichtvaardig genomen. Het vereist moed om onze eigen kwetsbaarheden onder ogen te zien en nog meer moed om deze ervaringen te delen met anderen. Maar ik geloof dat in deze kwetsbaarheid ook onze grootste kracht schuilt. Door mijn verhaal te delen, hoop ik een licht te zijn voor anderen die nog in het donker wandelen. Ik wil hen laten zien dat er hoop is, dat genezing mogelijk is, en dat niemand zijn reis alleen hoeft af te leggen.

Als ervaringsdeskundige wil ik een brug bouwen tussen professionele hulp en persoonlijke inzichten. Ik begrijp de complexiteit en de nuances van het leven met onverwerkte trauma's. Mijn doel is om een veilige ruimte te bieden waarin anderen zich gehoord en begrepen voelen, waarin ze de tools kunnen vinden om hun eigen helingsproces te starten.

Terwijl ik me voorbereid op deze nieuwe fase in mijn leven, ben ik dankbaar voor de steun van vrienden, familie en de professionals die me op dit pad begeleiden. Zij zijn de onzichtbare handen die me steunen wanneer ik dreig te vallen, de stemmen die me aanmoedigen als ik twijfel.

Het is een reis van zelfontdekking, van het helen van oude wonden, en van het bouwen aan een toekomst waarin ik niet alleen mezelf, maar ook anderen kan helpen. En hoewel de weg vooruit niet altijd gemakkelijk zal zijn, weet ik dat elke stap die ik zet, een stap is in de richting van groei, begrip en uiteindelijk, heling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.