Dagje Noordwijk met mijn hond

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 13:33

Er zijn van die dagen die je eraan herinneren waarom het leven zo mooi kan zijn. Simpel, ongecompliceerd en gevuld met kleine geluksmomenten. Zo'n dag had ik onlangs met mijn hond Tiara, toen we besloten om naar Noordwijk aan Zee te gaan. Het was een impulsieve beslissing, gedreven door het verlangen naar een beetje ontsnapping aan de alledaagse sleur.

Tiara, mijn trouwe viervoeter, leek te voelen dat we iets leuks gingen doen. Vanaf het moment dat ze in de auto sprong, straalde ze van enthousiasme. De rit naar het strand was als een kleine roadtrip, met de ochtendzon die onze weg verlichtte en de frisse, zilte lucht die ons tegemoet waaide toen we dichter bij de kust kwamen.

Bij aankomst op het strand veranderde Tiara in de gelukkigste hond op aarde. Het was alsof ze nooit iets anders had gedaan dan rennen langs de waterlijn, springen over de golven en graven in het zand. Het zien van haar pure vreugde en vrijheid was aanstekelijk. Ik voelde hoe mijn eigen zorgen en stress van me afvielen. Op dat moment was er alleen het strand, de zee, Tiara en ik.

Ik nam de tijd om gewoon te zitten en te kijken. Naar de golven, de meeuwen, en naar Tiara, die haar eigen spelletjes speelde. In onze drukke levens vergeten we soms hoe belangrijk het is om stil te staan en te genieten van het moment. Op het strand, met mijn voeten in het zand, werd ik me weer bewust van de schoonheid van het hier en nu.

Samen met Tiara wandelde ik langs de vloedlijn, genietend van de eenvoudige verbondenheid tussen mens en dier. Er is iets magisch aan het samen verkennen van de natuur, iets wat ons herinnert aan de fundamentele vreugdes van het leven.

Tegen de tijd dat de zon onderging, waren we allebei moe maar intens gelukkig. Terwijl Tiara in de auto in slaap viel, overweldigde een gevoel van dankbaarheid me. Dankbaar voor de kleine dingen, zoals het geluid van de zee, het gevoel van zand onder mijn voeten, en vooral, het gezelschap van mijn hond.

Het leven is vaak een wirwar van verplichtingen, deadlines en zorgen. Maar soms, heel soms, geeft het je een dag zoals deze. Een dag waarop niets anders telt dan het genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Voor mij was deze dag met Tiara een herinnering aan wat echt belangrijk is: aanwezig zijn in het moment en genieten van de band die ik heb met mijn viervoetige vriendin. Het zijn deze momenten die het leven zijn glans geven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.