Mijn Laatste Dag bij de Cursus Zelfliefde

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 09:45

Mijn Laatste Dag bij de Cursus Zelfliefde: Een Afscheid met Gemengde Gevoelens

Vandaag markeert het einde van een belangrijk hoofdstuk in mijn leven: mijn laatste dag bij de cursus zelfliefde. Met een wervelwind aan emoties ging ik naar de laatste bijeenkomst. Blij om de gezichten van mijn medecursisten weer te zien, maar bedroefd om te beseffen dat dit onze laatste gezamenlijke ervaring zou zijn.

 

Een Warm Ontvangst

Zoals altijd werd ik liefdevol begroet door onze docente, een jonge vrouw met een immense hoeveelheid levenservaring. Een knuffel en een welkomstwoord, en toen nam ik plaats om op de anderen te wachten. De energie in de ruimte was onmiskenbaar, alsof iedereen aanvoelde dat deze dag speciaal was.

 

Een Mix van Aanwezigheid

Wat deze laatste bijeenkomst enigszins anders maakte, was de afwezigheid van enkele cursisten. Of het nu ging om gezondheidsredenen of geografische afstanden, niet iedereen kon er fysiek bij zijn. Gelukkig hadden we Zoom als achtervang, zodat iedereen er op de een of andere manier toch bij kon zijn.

 

Oefeningen en Inzichten

De oefeningen van vandaag waren even leerzaam als altijd. We gingen dieper in op thema's van zelfacceptatie, compassie en innerlijke rust. Het is opmerkelijk hoe de dynamiek in een groep zo snel kan veranderen; het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Dat maakt het afscheid des te moeilijker.

 

Een Jonge, Inspirerende Docente

Onze docente is een bron van inspiratie. Ze navigeert moeiteloos door complexe emotionele landschappen en biedt perspectieven die je echt aan het denken zetten. Ze heeft me zelfs zo geïnspireerd dat ik overweeg om in de toekomst ook zulk soort werk te gaan doen.

 

Lachen als Afsluiter

We sloten af met een lachsessie van vijf minuten, een eenvoudige maar uiterst effectieve manier om ons te herinneren aan het belang van vreugde. De slappe lach die volgde was onvergetelijk, een waardevolle herinnering aan de kracht van eenvoudige menselijke interacties.

 

Een Hartelijk Vaarwel

We hebben weliswaar elkaars e-mailadressen uitgewisseld, maar het is toch anders. Digitale communicatie kan de warmte van persoonlijk contact niet vervangen. Ik wil mijn medecursisten en onze ongelofelijke docente bedanken voor de onvergetelijke momenten en de liefde die ik heb mogen ontvangen.

In een blog is het onmogelijk om voldoende eer te bewijzen aan de impact van deze ervaring, maar ik hoop dat deze woorden een kleine glimp bieden van mijn dankbaarheid. Ik wens iedereen het allerbeste toe en draag deze herinneringen voor altijd met me mee.

Het is een afscheid, maar ook een nieuw begin. En zoals altijd, liefde overwint alles.

 

Een Aanbeveling Voor Iedereen

Voordat ik afsluit, wil ik nog iets belangrijks toevoegen: als je ooit de kans krijgt om een cursus zelfliefde te volgen, grijp die dan met beide handen aan. Het is een investering in jezelf die zijn vruchten afwerpt op manieren die je misschien nu nog niet kunt bevatten. De inzichten, de warmte en de gemeenschapszin die ik heb ervaren, zijn onbetaalbaar. Zelfs als je denkt dat je al een gezonde dosis zelfliefde bezit, zal deze cursus je ogen openen voor nieuwe dimensies van zelfontdekking en persoonlijke groei.

Dus ja, ik raad deze cursus ten zeerste aan. Voor iedereen die bereid is om dieper naar zichzelf te kijken en te investeren in een leven met meer zelfliefde en geluk, is dit een must-do.

 

Daarmee kom ik aan het einde van deze blog. Het is een bittersweet afscheid, maar zoals elk einde markeert het ook een nieuw begin. Liefde en zelfliefde zullen altijd centraal staan, en deze cursus heeft me de tools gegeven om daar op een nog rijker niveau invulling aan te geven.

 

www.betekenisvolleven.eu

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.