Mijn moeder de heldin

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 15:50

Er zijn talloze helden in de wereld. Sommigen dragen capes en vliegen door de lucht, terwijl anderen zich verschuilen in het dagelijkse leven, hun onzichtbare kracht tonend op momenten die er echt toe doen. Mijn moeder is zo'n stille kracht. Ze is voor mij de definitie van een heldin, niet vanwege bovennatuurlijke krachten of wereld reddende daden, maar vanwege haar standvastigheid, haar moed en de liefde die ze dag in dag uit toonde.

Het leven is niet altijd vriendelijk geweest voor mijn moeder. Verkeerde mannen zoals mijn vader en stiefvader hebben schaduwen over ons leven geworpen. Maar in die schaduwen stond mijn moeder, altijd stralend als een baken van hoop. Ondanks de pijn en tegenslag die deze relaties met zich meebrachten, was zij de rots waarop wij konden leunen, de veilige haven waar we naartoe konden vluchten.

Na jaren van beproevingen leek het geluk eindelijk aan haar zijde te staan. Ze vond een lieve man, een bron van licht en vreugde in haar leven. Net toen ze dacht het geluk te hebben gevonden, werd hij abrupt en onverwacht uit haar leven gerukt. Het verdriet was onmetelijk, maar ondanks deze verwoestende tegenslag, liet ze zich niet uit het veld slaan. Haar innerlijke kracht, diezelfde kracht die ons door de donkerste dagen had geleid, was haar leidraad. Ze veerde terug met een veerkracht die slechts weinigen bezitten.

Het is een kunst om sterk te blijven als de wereld om je heen ineenstort, en mijn moeder heeft die kunst geperfectioneerd. Maar wat haar nog uitzonderlijker maakt, is haar onvermoeibare drang om niet alleen voor ons, haar kinderen, te zorgen, maar ook voor de ouderen in de samenleving. Haar hart, groot en overstromend van liefde, kent geen grenzen. Ze stond altijd klaar voor de ouderen die vaak over het hoofd worden gezien, hen een luisterend oor en warme glimlach biedend.

Ja, er waren momenten van stress, momenten waarop de zorgen van het nu haar overweldigden. Maar wie kan haar dat kwalijk nemen? Want zelfs in die momenten, wanneer de druk haar te veel werd, was haar liefde onwankelbaar. Als moeder stond ze altijd voor ons klaar, beschermend en verzorgend, als een leeuwin die voor haar welpen zorgt.

Mijn moeder de heldin. Een titel die ze misschien nooit voor zichzelf zou claimen, maar die ze in mijn ogen dubbel en dwars verdient. Haar liefde, veerkracht en genereus hart zijn een testament voor wat het werkelijk betekent om een held te zijn. En daarvoor zal ik haar altijd dankbaar zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.